כאשר מעוניינים לבצע בניית אתרים על בסיס וורדפרס, יש לקחת בחשבון את הדברים הבאים:
1. האם תבנית הוורדפרס תתאים לתוכנית מכירתית שאמורה לקיים הכנסה לאתר? אם יש לך כזו, יש לקחת בחשבון שאתה צריך לבחור ערכת העיצוב מתאימה בתהליך בניית אתרים. אם אתה מתכוון להציב מודעות AdSense, קישור מודעות טקסט, או מודעות באנר על הבלוג שלך, התבנית צריכה לספק מקום טוב עבורם. לנסות לדחוף את הפרסום בתבנית עיצוב אשר לא נועדה לכך תיצור מראה מבולגן מאוד, אשר לבטח יסיט ויעצבן את הגולשים.
2. האם קיימת תמיכה זמינה? כמה תבניות וורדפרס Premium יכללו תמיכה מהמעצב, דבר אשר יכול להיות יתרון גדול. חלק ממעצבי תבנית וורדפרס חינמי יספק תמיכה מוגבלת ואחרים לא יספקו תמיכה כלל. אם אתה חושב שאולי אתה צריך תמיכה אי שם בהמשך הדרך, קח את זה בחשבון. אם אתה מכיר את מבנה ערכת העיצובים ואתה מרגישה נוח לפתור את הבעיות שלך בעצמיך, אין לך מה לדאוג לתמיכה.
3. אם יש לך לוגו, האם הוא מתאים לתבנית העיצוב? אתה תראה הרבה תבניות וורדפרס בחינם שיש לוגו נוסף בכותרת, לא ממש נראה טוב. אם בכוונתך להשתמש בלוגו ספציפי או בתמונת הכותרת, עליך לבחור ערכת עיצוב בהתאם, או ליצור לוגו חדש ולהתאימו בתבנית שבחרת.
4. האם קיימים קישורים מוסתרים? אתה עלול להיות מופתע כמה תבניות וורדפרס רבות כוללות צורה כלשהי של קישור מוסתר. בחירת ערכת העיצוב ממקור מהימן בדרך כלל עוזר לכם למנוע את הבעיה של קישורים מוסתרים. יחד עם זאת בעת בניית אתרים, אם אתה מספיק מנוסה ומכיר וורדפרס, תוכל למצוא את הקישורים הללו ולהעלימם.
5. האם הקוד של הערכה מאומת? ל 99% של בלוגרים כנראה לא אכפתאם הקוד תיקני , אבל מה לעשות שקוד תיקני ייתן לך את הסיכוי הטוב ביותר לתת למבקרים שלך חווית ביקור נעימה ומראה נהדר וגםתאימות מלאה לרובוט של מנועי החיפוש (בעיקר לגוגל).
6. האם תוכל להרחיב פעילויות בהמשך באותה תבנית וורדפרס? כמו בבניית אתר האינטרנט שלך, כאשר האתר יצמח, ייתכן שתרצה תכונות חדשות, תוספים נוספים ועוד. ישנן תבניות שלא תהיה בהן גמישות רבה או מקום לצמיחה. יש לבחור ערכת עיצוב כזו בתחילת תהליך בניית אתרים. יש לוודא כי דבר זה לא עומד להגביל אותך